Styling

3 hippe styling thema’s die ook geschikt zijn voor jouw zakelijke evenement | part I

Zo geef je jouw zakelijke evenement een Ibiza thema

Waar voorheen een evenement vooral heel praktisch en zakelijk moest zijn, is het wel duidelijk dat tegenwoordig visuele aantrekkelijkheid ook niet vergeten mag worden. Bezoekers zijn op zoek naar herkenbaarheid, willen een “wow-effect” en geïnspireerd raken. Het stylen van jouw evenement draagt bij aan de beleving van bezoekers en is daarom erg belangrijk.

Er zijn genoeg thema’s te vinden die je kunt integreren in de aankleding van jouw evenement. Natuurlijk ligt het aan het type evenement. Organiseer je een personeelsfeest, dan kun je over de top gaan met een circus- of een Great Gatsby thema. Maar er zijn nog zoveel andere styling thema’s, waar je misschien niet zo snel aan denkt, die je kunt inzetten voor jouw zakelijke evenement. Daarom deel ik in een aantal blogs inspiratie voor 3 thema’s die jij kunt toepassen op jouw volgende evenement. 

In deze eerste blog starten we met een fijn zomers thema: Ibiza!

Styling thema #1: Ibiza 

Organiseer je een evenement vlak voor, tijdens of net na de zomer? Denk dan eens aan een Ibiza thema. Gun jouw bezoekers even één dag vakantie, zonder dat zij hiervoor een ticket naar Ibiza hoeven te boeken. Dit is een thema wat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld een relatiedag, lancering, borrel of lunch.

Ibiza thema

Kleurpalet

De basis van dit thema is wit met daarbij wat poederachtige tinten zoals beige, bleekroze en zachtgrijs. Voor het ultieme vakantiegevoel kun je hier wat zacht blauwe of groene tinten aan toevoegen.

kleurenpalet

Materialen

Wat heel goed in dit thema past zijn echt natuurlijke materialen zoals:

  • (Afval-) hout
  • Rotan
  • Linnen
  • Stenen
  • Takken
  • Schelpen
ibiza thema

Bloemen

Uiteraard horen bij een goede styling ook mooie bloemstukken. Bij dit thema passen geen strak opgemaakte bloemstukken, maar juist veldbloemen en pampasgras. Wat heel gaaf is, is bijvoorbeeld een ‘kroonluchter’ gemaakt van verschillende bloemen met het juiste kleurenpalet. Dit kun je boven een diner tafel of bar hangen.

Tafelstyling

Wanneer je een tafel styled is het altijd belangrijk om je te houden aan een kleurenpallet en dat je speelt met verschillende materialen en hoogtes. Style je een tafel in Ibiza thema, leg dan bijvoorbeeld een luchtige stof (kaasdoek) als centerpiece op tafel. Dit zorgt voor diepte en kleur op tafel. Door het af te stylen met bloemen, kaarsen, kandelaars en typische Ibiza-items zoals schelpen en kleine stronkjes hout blijft het een mooi gestylde tafel, ook zonder servies!

Wat ook erg tof is, is om gebruik te maken van dit soort Ibiza-items en in te zetten voor bijvoorbeeld naam- en menukaartjes. Kalligrafeer namen op een schelp of zet de menukaart vast aan een macrame wandhanger. Functioneel én binnen het thema!

Merkidentiteit integreren

Het is voor jou als ondernemer of voor jullie bedrijf belangrijk om ook jullie merkidentiteit te laten zien. Dat kun je in dit thema integreren door aan het kleurenpalet een kleur uit jullie huisstijl toe te voegen. Of zorg dat jullie logo goed uitkomt op één wand, volledig gemaakt van hout of aangekleed met bloemen. 

Zoals je ziet kun je met het styling thema Ibiza best veel kanten op. Het is rustig en sfeervol. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om deze zomer zelf jullie evenement aan te kleden. Op mijn Pinterestbord kun je nog veel meer inspiratie vinden voor dit thema!

In mijn volgende blog ontdek je een thema wat al een tijdje een trend is, maar nog steeds voor mij een heel fijn blijft om mee te werken: het styling thema Festival. Voor een rustiger thema ontdek je het derde deel van deze reeks: het thema naturel met een twist.

Gioia Gerritse

Hi! Ik ben Gioia en I love to create!Als stylist ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen van een visueel concept voor een beursdeelname of evenement. Samen zetten we een sfeer neer wat past bij jouw bedrijf én jouw doelgroep aanspreekt.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button