Eventmanagement

Zo vind je de juiste leverancier voor jouw event

Catering, een locatie, leuke meubels om het event aan te kleden, een videoproductie bedrijf voor de aftermovie, en ga zo maar door. Je organiseert binnenkort een evenement en je bent op zoek naar een heleboel verschillende leveranciers. Hoe vind je de juiste leverancier voor jouw event? In deze blog een aantal tips! 

Wat is juist?

Om te beginnen is het belangrijk dat je bepaalt wat je belangrijk vindt. Moet een leverancier uniek en origineel zijn? Of juist niet te duur? Of zoek je leveranciers die bezig zijn met duurzaamheid? In welke mate wil je dat ze meedenken? Op strategisch niveau of alleen uitvoerend? Kortom: wat kenmerkt voor jou, jouw bedrijf of jouw evenement een juiste leverancier? Zodra je dat voor jezelf kunt omschrijven spits je de zoekopdracht direct al toe en weet je beter waar je naar op zoek bent. 

Maak gebruik van zoekplatformen

Google, social media en verzamelwebsites: maak gebruik van dit soort handige platformen. Zodra je specifieker weet waar je naar op zoek bent kun je gerichter te werk gaan. In Google is dat gemakkelijk met een specifieke zoekopdracht. Maar ook via social media kun je steeds gerichter zoeken. Gebruik eens hashtags op Instagram of plaats een oproep in de juiste groepen op Facebook. Sluit de kracht van Pinterest ook zeker niet uit. De uitgebreide zoekfunctie is handig voor inspiratie over bijvoorbeeld eventstyling en catering. Maar die inspiratie komt natuurlijk ergens vandaan; bij event leveranciers! Kwestie van doorklikken! Tenslotte kun je gebruik maken van verzamelwebsites. Er zijn er ongelofelijk veel maar hier een handig lijstje met paar voorbeeldjes: 

Even bellen! 

Als je een lijst hebt gemaakt met een aantal geschikte leveranciers kun je ze altijd even  bellen. Zijn ze überhaupt beschikbaar? Kunnen ze leveren wat jij nodig hebt voor het evenement? Maar het allerbelangrijkste: je krijgt een beter gevoel bij een bedrijf als je iemand spreekt. Is er een klik? Begrijpen ze je? Stellen ze kritische vragen? Zijn ze servicegericht en vriendelijk? Denken ze in mogelijkheden? Zonder dat je ergens aan vast zit krijg je een betere indruk van een leverancier!

Als het goed is heb je nu een korte lijst met leveranciers die voldoen aan je wensen, beschikbaar zijn én waar je een klik mee hebt. De laatste stap is om offertes op te vragen. Zodra die binnen zijn kun je een goede afweging maken en de juiste leverancier kiezen! Succes!

Wil je GRATIS ‘event(jes) sparren’ met een event expert over het vinden van de juiste leverancier?

Melanie Westdijk

Mijn naam is Melanie Westdijk en ik geloof heilig in de kracht van evenementen! There, I said it! Ik ben de founder van dit platform en Event Expert op het gebied van Eventmarketing. Ik heb inmiddels vele evenementen mogen organiseren voor hele toffe opdrachtgevers als Rituals, de NTR en Nedap! Maar het aller-aller-tofst vind ik om met opdrachtgevers de Event Strategie in te duiken. Hoe kun je méér uit een evenement halen? Hoe zorg je ervoor dat het niet alleen een leuk feestje wordt maar dat je doelen stelt, deze meetbaar én haalbaar maakt met als gevolg een hoge Return On Investment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button